Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Fler kvinnor till test och demo branschen

Torsdagen den 25 januari anordnande Test Site Sweden-West tillsammans med Volvo Cars, AB Volvo, CEVT, AstaZero och Kongsberg Automotive en tjejkväll för Chalmersstudenter för att inspirera fler kvinnor att jobba med test och demo.

Det var en innehållsrik kväll med rundvandring bland Volvo Cars testriggar, där vindtunneln vindtunnel.jpgvar den stora höjdpunkten, följt av mat, mingel och en diskussionsworkshop.  35 studenter från flera olika program på Chalmers deltog under kvällen tillsammans med 15 representanter från Test Site Sweden-West vid Lindholmen Science Park, Volvo Cars, AB Volvo, CEVT, AstaZero och Kongsberg Automotive.

Projektledaren för Test Site Sweden West, Lovisa Westblom tycker att det var fantastiskt kul att få arrangera ett sådant här unikt event.
Ett event där flera företag har gått ihop för att inspirera tjejer att jobba i fordonsbranschen och framförallt med test och demo. Dessutom anser 73% av deltagarna att kvällen bidragit till att de är intresserade av att söka jobb inom test och demo, vilket känns otroligt roligt. Jag ser fram emot att arrangera flera sådana här event, berättar Lovisa. 

 

Kommentarer från kvällens deltagare: 

- Riktigt bra initiativ! Grymt kul att få se kvinnor i detta arbete.

- Kul med människor som gör mycket för att fånga vårt intresse och lyssnar på våra åsikter, super!

- Jättekul med insikt i branschen och att få se konkret vad ingenjörer jobbar med! Kul också att få diskutera sina perspektiv på yrket med andra. Mer sådant här på fler företag. Tack!