Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Rejält laddad för delad transportlösning

Enligt Energimyndigheten står privatägda bilar parkerade i snitt 23 timmar per dygn. Det finns de som tycker att det är slöseri med resurser. Move About har hittat en delad lösning på problemet.
FOTO: BENGT KJELLIN

Mölndals Stad har ett tjänstebilsavtal med Move About, som tillhandahar fyra elbilar i direkt anslutning till Mölndals kommunkontor. Mirjam Rissanen Hjorth som arbetar för Mölndals Stad har varit nyfiken på elbilar förut, men det var först när erbjudandet om hempendling kom som hon nappade. Hon sålde sin gamla bensinbil och valde Move Abouts elbilsalternativ som omfattar hempendling med helger. Det innebär att när hon jobbar används bilen av någon annan, som har bokat den i tjänsteresa, eller så kan hon själv boka upp den i tjänsten. När arbetsdagen är slut, är elbilen hennes fram till nästa morgon. Tack vare att Mirjam har valt en delad transportlösning, så står ”hennes” bil stilla långt mindre än 23 timmar per dygn, vilket Energimyndigheten annars uppskattar är parkeringstiden för normala privatägda bilar.

– Jag har lärt mig köra elbil och det är riktigt roligt att köra. Den accelererar mycket fortare än vanliga småbilar, den är betydligt tystare och släpper inte ut avgaser, säger Mirjam Rissanen Hjorth, som jobbar vid Mölndals Stad och hempendlar till Jonsered, i Partille kommun.

Hennes entusiasm över att köra med elbil och att hempendla har smittat av sig på arbetsplatsen. Hon har nyligen fått ytterligare en kollega att nappa på samma hempendlingserbjudande som hon själv har.

Läs hela artikeln på businessregion.se

Hempendling

Hempendlingserbjudandet innebär att du får tillgång till en specifik elbil från er elbilspool utanför kontorstid så att du kan åka mellan jobbet och hemmet utan utsläpp. Du kan välja mellan två alternativ; hempendling med eller utan helger. Move About, som erbjuder denna hempendling ingår som en del av projektet Elmob.

Elmob

Elmob är ett samverkansprojekt mellan näringslivet, staden och akademin. Det syftar till att underlätta hållbart resande i Göteborg. Projektet ska utveckla, testa och demonstrera elektrifierade, delade transportlösningar. Elmob, som är en förkortning av elektrifierad mobilitet, pågår mellan 2014 och 2016. Mer information om Elmob hittar du här